GotRun top slide 1
GotRun top slide 3
Blå Knuten top slide
GotRun top slide 5
GotRun top slide 2
GotRun topslide 6

SNORIGT. SVINKALLT. SAGOLIKT.  #Run4Diabetes!


Anmälan är öppen för 2022!


Då regeringen aviserat lättnader i restriktionerna för motionslopp siktar vi på att öppna upp för fler startplatser, upp till maximalt 150 deltagare (totalt alla distanser). Anmälan öppnar igen 1/9, där personerna på kölistan kommer få en veckas förtur (dvs. sista veckan i aug).


Januari. Mörkt. Kallt. Inte mycket att se fram emot. Motivationen tryter. Långt till nästa löplopp. Lite smådeppigt helt enkelt. MEN det tänkte vi ändra på med ett härligt löpäventyr i unik natur i Gutarnas spår på östra Gotland!


När Sverige är som jävligast bjuder vi - Run Raisers i samarbete med Wisby Ultralöparförening (WULF) - in till ett härligt, lite exklusivt löpäventyr på allas vårt Gotland - lördag 15/1 smäller vi av 1:a upplagan av GotRun Winter Trail 2022- en upplevelse som vi ska göra vårt bästa för att ni sent ska glömma. Förhoppningvis är det minusgrader, storm i byarna & mycket regn = snorgaranti. Samtidigt är det sällan är is & snö på marken på Gotland i januari, utan mjukt & skönt underlag = troligen Sveriges bästa löpning denna årstid!


Vårt mål är att samla ett härligt gäng ultralöpare (även rookies på ultra är givetvis välkomna) på öjn en helg i januari för att springa lite trail & hänga tillsammans. Det blir fantastiskt mat & dryck, givetvis med Gotländsk touch. Förhoppningsvis bra snack, många tips & löparminnen som delas, samt att alla kommer få insikt i östra Gotlands spännande historia. 


Givetvis är det tävling, vinnare kommer koras & medaljer delas ut, men fokus är inte loppet utan upplevelsen tillsammans på östra Gotland under en årstid man inte förknippar Gotland med. Samtidigt som vi ordnar loppet samlar vi in pengar till välgörenhet med Barndiabetesfonden som förmånstagare, varför en del av anmälningsavgiften doneras dit. Barndiabetesfonden stöder forskning som syftar till att förebygga, bota eller lindra diabetes hos barn & ungdomar. 


Ambitionen är att detta skall bli ett årligen återkommande löpevent på Gotland, dock möjligen inte på samma plats varje år.


Base camp för loppet är mysiga badorten Ljugarn på Gotlands östra kust. Här samarbetar vi med flera boenden & restauranger som tar emot oss löpare med öppna armar, vilket också lokalbefolkningen gör.


Loppet går av stapeln lördag 15/1 (OBS! "Dubble" 144km startar redan fredag kväll 29/1) & följer till största delen den helt nya Östkustleden med en extra loop på härlig trail i skogarna runt Ljugarn. Östkustleden startar i Anga Prästänge & följer mestadels vattenlinjen på omväxlande grusvägar, stenstrand, skogsstig & sandstrand. Leden är uppmärkt med orange markeringar på träd/stolpar.


Vi erbjuder 3 olika distanser:

KORTE:       35 km (start lör 15/1kl. 11:00) = 1 ITRA-poäng

ENKLE:       72 km (start lör 15/1 kl. 07:00) = 3 ITRA-poäng

DUBBLE: 144 km (start fre 14/1 kl. 21:00) = 4 ITRA-poäng Detta är således en back-2-back.


Max antal deltagare totalt alla distanser: 150 st (vi följer givetvis nuvarande restriktioner från FHM & Polisen)


VÄLKOMNA RUNNERS!!!

// Micke & Maccan från Run Raisers samt WULF

ANMÄLNINGSAVGIFT INKL:

- Donation till #Run4Diabetes välgörenhet (20% av avgiften)

- Deltagande på vald distans i ett inspirerande GotRun Winter Trail 

- Elektronisk tidtagning, live-resultat & resultatlista via Race.se

- Energistationer med vatten, sportdryck & mat/snacks + troligen några överraskningar längs vägen

- Nummerlapp med namn (efter 10 jan, utan namn)

- Mat efter målgång

- Unik GotRun Winter Trail-medalj till alla deltagare som går i mål

- Unik GotRun Winter Trail-mössa/keps

- Goodie bag från Salomon innehållande bl a en Soft Cup (kåsa)

- Inspirationsföreläsning lör kväll efter loppet (TBC) - vi hoppas kunna bjuda på detta - mer info kommer...

- Transfer till starten av "Korte" 35 km

- Fina priser till vinnarna + utlottning från sponsorer/partners

11.180 SEK


INSAMLAT

#RUN4DIABETES


50/50


ANMÄLDA

DELTAGARE

HUVUDPARTNERS

STÖTTANDE SPONSORER